Van kandidaat naar collega

Toen Marieke de Zanger op 1 september haar carrière als Cloud Engineer bij Quality begon, voelde ze zich meteen op haar plek en ervoer ze het warme, verwelkomende gevoel van een ‘warm bad’. Onze Corporate Recruiter, Rob, bracht een bezoek aan haar opdrachtgever DICTU om samen met Marieke terug te blikken op haar eerste twee maanden. Hier is wat zij te zeggen had!

 

Een perfecte eerste dag

“Het welkom bij Quality was fantastisch. Mijn eerste dag was op een vrijdag, samenvallend met ons maandelijkse consulting-overleg én de Grill & Chill. Een perfecte gelegenheid om iedereen te ontmoeten, zowel tijdens het overleg als tijdens de vrijdagmiddag barbecue. Op mijn eerste dag kreeg ik na een uitgebreide on-boarding presentatie meteen mijn laptop en telefoon uitgereikt. Ik voelde mij ontzettend welkom!’’

Een fijne start in een nieuwe omgeving

Marieke vervolgt: “De samenwerking met overheid gerelateerde klanten bij Quality was in het begin een nieuwe ervaring voor mij. Gelukkig vond ik bij DICTU snel mijn draai in een ongelooflijk leuk en gezellig team. Het voelde meteen als een plek waar ik mezelf kon zijn. Mijn besluit om binnen mijn comfortzone te starten werd door Quality volledig gesteund. De overgang naar een nieuwe werkgever en klant was best een grote stap, maar dankzij deze steun kon ik vol zelfvertrouwen en met duidelijke kennis van mijn vaardigheden beginnen.”

Een dag in het leven van een Cloud Engineer bij DICTU

Marieke deelt enthousiast: “Ik werk veel met Intune en krijg de vrijheid om mijn eigen werkzaamheden te creëren. Er is altijd genoeg te doen, of het nu gaat om het onderzoeken van compliance issues, het oplossen van conflicterende policies, of het ontwikkelen van beleid voor het beheer van ongebruikte apparaten op te ruimen uit Entra ID. Deze zelfstandigheid in mijn werk is iets wat ik zeer waardeer. Je krijgt bij DICTU de verantwoordelijkheid en ruimte om je werk zelf vorm te geven, maar je staat er nooit alleen voor. Het team staat altijd klaar voor ondersteuning en samenwerking.

Naast projectwerk zijn er ook beheerdiensten, waarbij ik samen met een collega verantwoordelijk ben voor alle endpoint-gerelateerde meldingen. Deze diensten bieden een perfecte mix van technische uitdagingen en direct contact met gebruikers. Ik vind het leuk om direct met de gebruikers in contact te komen, vooral als ze oprecht blij zijn met de hulp die ik kan bieden. Dit vormt een fijne afwisseling van mijn gebruikelijke werk achter de computer, waar menselijk contact soms beperkt is. Werken bij DICTU biedt me daardoor de ideale mix: ik kan diep in de techniek duiken terwijl ik ook de kans krijg om interactie te hebben met de eindgebruikers.’’

Marieke de Zanger - Cloud Enigneer

Waarom Quality?

“Ik zou zonder twijfel iedereen aanraden om bij Quality te beginnen. Hier ben je niet zomaar een nummer; je persoonlijke wensen en ambities staan centraal. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan een rol richting architectuur, geniet ik er juist van om aan de knoppen te zitten en direct met de techniek bezig te zijn. Bij Quality krijg ik de vrijheid om dit te doen en om me verder te ontwikkelen. Ik koos voor een opdracht binnen mijn comfortzone als startpunt en daar werd actief met mij over meegedacht. Zo zorgt Quality ervoor dat de opdrachten echt bij mij passen, in lijn met mijn doelen en ambities.

Daarnaast is er bij Quality meer dan alleen werk. Zo hebben we een fantastische kamado barbecue die we elke laatste vrijdag van de maand aan zetten tijdens de Grill & Chill. Elke vrijdag is iedereen op kantoor en sluiten we de week gezellig af met een hapje en een drankje, waardoor de band met collega’s sterk blijft. Dit in tegenstelling tot andere bedrijven, waar je de connectie met je werkgever soms verliest zodra je bij een klant werkt. Quality zorgt er actief voor dat deze verbinding behouden blijft.”

Klaar voor de volgende stap?

Quality onderscheidt zich door persoonlijke aandacht. Jouw ambities en wensen staan centraal. Of je nu aan de knoppen wilt zitten of een andere richting op wilt, bij Quality is er ruimte voor jouw groei. Ben je klaar om je carrière een nieuwe wending te geven en deel uit te maken van team Quality?
Neem dan eens contact op met Rob of bekijk onze openstaande vacatures hieronder.

Solliciteer hier direct voor Cloud Engineer.

03ec33b5-8bdb-4622-9809-40ad46cb120e
12