Shaun Smit

Network Consultant

Sinds begin 2024 is Shaun onderdeel geworden van Team Quality. Met een rijke achtergrond in IT heeft Shaun verschillende rollen verkend voordat hij zijn ideale plek vond bij Quality. Ondanks waardevolle ervaringen in zijn vorige functies, groeide de behoefte aan een nieuwe uitdaging, iets dat hem echt zou prikkelen en betrekken.

Zijn zoektocht “De visie van mijn vorige werkgever veranderde tijdens de flinke groei van de organisatie, en deze paste niet meer bij wat ik voor ogen had. Ik zocht naar meer uitdaging en een rol waar ik echt invloed kon uitoefenen,” vertelt Shaun. “Ik wilde niet zomaar een nummer in de keten zijn, ik zocht een plek waar mijn mening telt en waar ik de ruimte krijg om te groeien.” Uiteindelijk besloot hij, na enige aarzeling en loyaliteit naar zijn vorige werkgever, dat het tijd was voor verandering. “Ik heb het een paar maanden uitgesteld, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat ik verder moest. Een kop koffie kon geen kwaad… en voordat ik het wist, had ik een week later mijn contract getekend bij Quality!”

''De sfeer hier is totaal anders; veel warmer. Het voelt bijna als het aangaan van een vriendschap dan alleen maar een dienstverband.''

Een wereld van verschil De overstap naar Quality was voor Shaun een keerpunt en werd hij met open armen ontvangen. “De sfeer hier is totaal anders; veel warmer. Het voelt bijna als het aangaan van een vriendschap dan alleen maar een dienstverband,” vertelt hij. “Ik waardeer ook de openheid en transparantie die vanaf het begin duidelijk was. Tijdens de gesprekken werd alles besproken—lonen, pensioenen, regelingen—alles lag op tafel. Gewoon eerlijk, direct en geen gelul,’’ zegt Shaun met een glimlach.

De juiste motieven voor verandering “Mensen denken vaak dat je van werkgever verandert voor een hoger salaris, maar voor mij ging het vooral om de mogelijkheden die Quality biedt. Ik weet wat ik wil en hoe snel ik hier stappen kan zetten die nodig zijn om dit te bereiken.” Zijn uiteindelijke doel? Doorgroeien naar een rol als architect, waar hij adviseert in het ontwikkelen van veilige en innovatieve IT-oplossingen voor topbedrijven en overheidsinstanties.

Begeleiding en groei “Ik wil veel bereiken en soms heb ik de behoefte om een duwtje in de goede richting te krijgen. Hier bij Quality krijg ik dat,” vertelt Shaun enthousiast. Als voorbeeld noemt hij de samenwerking met zijn buddy Björn. “Hij is de juiste persoon hiervoor. Hij vraagt mij: ‘Wat kan ik doen om jou te helpen?’ Ik gaf hem aan dat ik meer ervaring met low-level designs wilde opdoen, maar niet wist waar te beginnen. Björn stelde een raamwerk op waarbinnen ik kan werken, wat mij helpt om te starten en van daaruit te groeien. Dit is de begeleiding en het duwtje in de rug die ik nodig heb om grote stappen te zetten in mijn ontwikkeling.”

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

En of je onderdeel kunt worden van Team Quality?

Bekijk alle vacatures

 

11